Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zonnig en zacht.

16 maart 2017 door Jannes Wiersema

Het wordt vandaag een zonnige en zachte dag met maximumtemperaturen die liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en lokaal 18°C in het zuiden. Aan de westkust neemt is er vanaf de middag kans op mist van zee. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied in de middag af en toe vrij krachtig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het westen uit snel toe. In de loop van de nacht trekt een zone met af en toe motregen en regen zuidoostwaarts over het land. De minima liggen rond 7°C. De wind is matig, aan de kust eerst vrij krachtig en draait van zuidwest naar west tot noordwest.

Vrijdagochtend regent het eerst nog in het oosten en zuidoosten. Van het noordwesten uit breekt de zon geregeld door. In het noordelijk kustgebied komt later wel een enkele bui voor. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van noordwest naar west en is matig. In de loop van de ochtend neemt de wind aan de kust toe naar vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer naar krachtig.

Vooruitzichten

Tamelijk bewolkt met af en toe regen, vooral op zaterdag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 23 maart tot en met donderdag 30 maart

De kans op een droog weertype neemt spoedig toe naar ca. 60% met geregeld zon en temperaturen waarschijnlijk iets onder normaal. Later in de periode wordt de onzekerheid in de temperatuurverwachting groot.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn