Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag en vanavond in het zuidoosten en oosten enkele (onweers)buien

10 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking maar is het nagenoeg overal droog. In de loop van de ochtend komt van het zuidwesten uit de zon er geleidelijk weer bij. In de middag schijnt geregeld de zon en er ontstaan stapelwolken. Later in de middag komen er enkele buien tot ontwikkeling, vooral in het zuidoosten en oosten ook met onweer en een kleine kans op hagel. Het wordt op veel plaatsen zomers warm met temperaturen rond 25°C, alleen vlak aan zee is het iets koeler. Aanvankelijk staat er een zwakke veranderlijke wind, in de loop van de middag wordt de wind overal westelijk.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag klaart het deels op, al kan er in het noorden nog steeds een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig van kracht, aan de zuidwestkust wordt de wind tijdelijk vrij krachtig.

Dinsdagochtend is er boven het westen en noorden nog steeds een enkele bui aanwezig, toch is er ook ruimte voor de zon. In de middag krijgt de bewolking steeds meer de overhand en ontstaan er op meer plaatsen buien. Met een maximumtemperatuur van ca. 22°C is het wat koeler dan vandaag. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Woensdag en vrijdag perioden met regen of enkele buien, donderdag en zaterdag zeer waarschijnlijk droog met geregeld zon. De middagtemperaturen liggen iets beneden normaal. Zondag weer wat warmer, maar ook kans op een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 17 juli tot en met maandag 24 juliVrij grote kans op een rustig weertype met temperaturen rondom normaal. De kans op een meer zomers weertype met beduidend hogere temperaturen bedraagt ca. 30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn