Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag in het westen en noorden soms lichte regen.

27 april 2018 door Jannes Wiersema

Koningsdag gaat droog van start en de zon schijnt eerst nog door de sluierbewolking heen. In de loop van de ochtend wordt de bewolking in de noordwestelijke helft van het land wat dikker, daar kan in de middag soms ook wat lichte regen vallen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van een zuidelijke naar een oostelijke richting en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er lokaal wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De zwakke tot matige oostelijke wind draait in de loop van de nacht naar een overwegend zuidwestelijke richting.

Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt met lokaal wat lichte regen. In de middag breekt de bewolking enigszins maar kan er ook een enkele bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 12°C in het noordwesten tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Later op zondag en in de nacht naar maandag perioden met regen. Vanaf dinsdag af en toe zon maar ook een enkele bui. Maxima rond 15°C, maandag en dinsdag enkele graden kouder.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 04 mei tot en met vrijdag 11 mei

Rustig weertype met geregeld zon maar ook af en toe een bui. De temperatuur ligt rond normaal maar later in de periode neemt de kans op een warmer weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn