Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag kans op een stevige onweersbui, morgen zonnig en zeer warm.

25 mei 2018 door Jannes Wiersema

In het noorden wolkenvelden met nog een enkel licht buitje. In het zuiden nevelig en lokaal mist, de mist lost spoedig op en dan zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag kunnen er plaatselijk enkele stevige onweersbuien ontstaan, zeer lokaal mogelijk met hagel. ’s Avonds doven de buien vrij snel uit. De maxima lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 26°C landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind, langs de noordkust wordt de wind later vrij krachtig. In de zuidelijke helft wordt de wind in de middag veranderlijk en langs de westkust steekt een zeewind op waardoor het daar enkele graden afkoelt. Langs de zuidwestkust zou hiermee bovendien mist van zee kunnen binnendrijven.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag zijn er in de noordelijke helft wolkenvelden waaruit plaatselijk nog lichte regen kan vallen. Elders blijft het droog en klaart het op. In het zuiden kan een enkele ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur bedraagt 12 tot 15°C bij een zwakke tot matige noordoostenwind, langs de noordkust is de wind vrij krachtig.

Zaterdag overdag schijnt de zon volop en wordt het zeer warm. De maxima lopen uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 29°C dieper landinwaarts. Er staat een overwegend matige (noord)oostenwind.

Vooruitzichten

Zonnige perioden met temperaturen ruim boven normaal. Vanaf dinsdag kans op een regen- en onweersbui, aanvankelijk vooral in het zuiden, later ook elders.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 01 juni tot en met vrijdag 08 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 30%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 50-60%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn