Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag tropisch warm, vanavond kans op een onweersbui.

05 augustus 2013 door Jannes Wiersema

1_79_9846_1375334836Rond een laag ten noorden van Schotland wordt met een zuidwestelijke stroming  polaire lucht aangevoerd. Een randstoring (golvend polair front) komt vanaf de Atlantische Oceaan naderbij en ligt maandag 12 UTC van Wales richting Bretagne. Als gevolg van deze ontwikkeling  de stroming boven ons aandachtsgebied meer zuidelijk en wordt de aangevoerde lucht weer warmer. Een kleinschalige trog in de bovenlucht komt vanuit het zuidwesten naderbij en bereikt maandag begin van de avond ons land. Tegelijk bereikt in de avond ook vochtiger lucht het zuidoosten en oosten van het land. In de nacht van maandag op dinsdag trekt het niet al te actieve  koufront van west naar oost over het land. Het blijft echter dinsdag overdag mogelijk boven het zuidoosten slepen.

De dag begint eerst zonnig. Later op de dag komt er meer bewolking en in de namiddag en avond neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26 graden op de wadden tot plaatselijk 31 à 32 graden in het zuidoosten. De wind neemt toe naar matig uit zuidelijke richtingen. Later op de dag steekt in de kustprovincies een wind van zee op.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en is er in het oosten eerst nog kans op een (onweers)bui. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. In de loop van de nacht draait de wind naar westelijke richtingen en wordt zwak tot matig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon. Vooral in het zuidoosten is er later op de dag kans op een regen- of onweersbui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20 graden op de wadden tot rond 25 in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noordwest.

Vooruitzichten

Onbestendig zomerweer met af en toe zon en elke dag kans op buien. Middagtemperaturen rond 21 graden

Maandag 12 augustus tot en met maandag 19 augustus

Grote kans (70%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met maximumtemperaturen net onder de langjaargemiddelde waarden

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn