Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanmiddag vooral in het noorden en oosten regen. Toenemende wind.

29 december 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt met plaatselijk kans op wat motregen, in de loop van de middag en avond gaat het vooral in het noorden en oosten harder regenen. De maxima liggen rond 10°C, in het zuidoosten blijft de temperatuur op 7°C steken. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag naar west en neemt flink toe, naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust, in het Waddengebied enige tijd stormachtig. Langs de noord(west)kust kunnen in de avond windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

In de nacht naar zondag is het half tot zwaar bewolkt en vrijwel overal droog. De minima varieren tussen 4°C landinwaarts en 8°C aan zee. De noordwestelijke wind in de loop van de nacht van het westen uit sterk af, naar matig boven land en vrij krachtig aan zee.

Zondag overdag is er in de ochtend mogelijk een beetje ruimte voor de zon, maar op de meeste plaatsen is het bewolkt. In de middag wordt de bewolking vanuit het westen dikker en met name in de zuidwestelijke helft valt dan af en toe wat regen of motregen. De maxima liggen tussen 7°C in het zuidoosten en 10°C langs de kust. De wind komt uit west tot zuidwest en is meest matig.

Vooruitzichten

Eerst zacht, bewolkt en meest droog weer. Vanaf donderdag circa 50% kans op (vrij) koud en droog weer met zonnige perioden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 05 januari tot en met zaterdag 12 januari

De kans op koud weer neemt af naar ongeveer 30%. De kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal neemt toe naar ongeveer 70%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn