Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend lokaal mist, verder vooral landinwaarts perioden met zon

24 november 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er in het zuiden en midden hier en daar nog mistbanken aanwezig. Op de meeste plaatsen lost de mist in de loop van de ochtend op. Er zijn dan eerst perioden met zon. Het noordelijk deel heeft echter te maken met wolkenvelden en ook van het zuiden uit neemt de bewolking in de loop van de ochtend weer toe. Het blijft droog en de maximumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind is overwegend zuidoostelijk en zwak, in de kustgebieden matig. In het zuiden staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en west.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en ontstaat er in het noorden en oosten op veel plaatsen nevel en mist. In de rest van het land kan later in de nacht in een opklaring ook een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C, in het oosten en noordoosten omstreeks 3°C. Er staat een zwakke, in de kustgebieden soms matige zuidoostelijke wind.

Morgenochtend komt er vooral in het noordoosten mogelijk nog mist voor, verder is er vrij veel bewolking met slechts af en toe zon. In de avond wordt de bewolking in het westen dikker en kan het daar plaatselijk even licht regenen. De middagtemperatuur wordt 8°C in het noorden tot plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en vanaf dinsdag iedere dag regen of buien. Maxima ongeveer 10 graden en minima omstreeks 8 graden

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 01 december tot en met Zondag 08 december

Toenemende kans (van 30 naar 60%) op licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets boven de langjaargemiddelde waarden, maar ook een kleine kans (30%) op temperaturen onder de langjaargemiddelden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn