Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend mist en plaatselijk glad, vanmiddag meest droog en af en toe zon.

01 december 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend komt in het midden, westen en noorden zeer lokaal gladheid voor op bruggen en viaducten. Tevens is het in Noord-Holland en delen van Friesland eerst nog mistig. In het zuidoosten is een vlok (natte) sneeuw niet helemaal uitgesloten. In de tweede helft van de ochtend verdwijnen mist en gladheid en klaart het vanuit het noorden langzaam op. Vanmiddag is het dan vrijwel droog en schijnt de zon af en toe, slechts aan zee is er kans op een (winterse) bui. De temperatuur blijft rond 4°C steken bij een zwakke tot matige noordenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en nacht naar zaterdag is er weinig bewolking maar ontstaat op veel plaatsen mist. De temperatuur daalt naar ongeveer -3°C. De wind wordt zwak en veranderlijk en draait in de loop van de nacht naar een zuidelijke richting.

Zaterdag begint grijs, in de loop van de dag zal de mist slechts langzaam verdwijnen en overgaan in laaghangende bewolking. Vooral in het oosten en zuidoosten kan deze hardnekkig zijn, maar elders kan de zon even doorbreken. In de avond wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker en gaat het regenen. Verder naar het oosten is er kans op ijzel en sneeuw waardoor het mogelijk glad wordt. De maximumtemperatuur is ongeveer 2°C, maar onder hardnekkige laaghangende bewolking wordt het niet warmer dan 0°C. De zwakke zuidelijke wind neemt toe naar matig.

Vooruitzichten

Overgang naar een vrij zacht, maar rustig en relatief droog weertype. In de tweede helft van komende week toenemende neerslagkansen en wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 08 december tot en met vrijdag 15 december

Vrij grote kans (60%) op maxima die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde. Verder is er iedere dag een grote kans (70-80%) op neerslag, die in de tweede decade van december weer een winters karakter kan krijgen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn