Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend op veel plaatsen (dichte) mist,maar in hert Noorden ook eerst brede opklaringen

05 december 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend komt er vooral in het midden en zuiden van het land (plaatselijk dichte) mist voor. De mist breidt zich naar het noordoosten toe uit en gaat daarbij langzaam over in nevel en laaghangende bewolking. Plaatselijk schijnt vanochtend de zon, vanmiddag is dat vooral in het zuidoosten het geval. Er zijn ook plaatsen waar de zon vanochtend schijnt, vanmiddag raakt het van het westen uit op steeds meer plaatsen weer bewolkt. De temperatuur ligt in de vroege ochtend nog rond het vriespunt met kans op lokale gladheid. De middagtemperatuur komt uit tussen ca. 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust in de loop van de middag vrij krachtig.

In de avond en in de nacht naar vrijdag is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd lichte motregen. In het zuidoosten komen eerst nog opklaringen voor. De minimumtemperaturen variëren van -1°C in het zuidoosten tot +8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer. Langs de noordkust kan enige tijd een stormachtige wind komen te staan, 8 Bft. Daar zijn dan ook zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. In de nacht neemt de wind langzaam iets af.

Morgen overdag is het bewolkt en regenachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 6°C in zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Er is vrij veel bewolking en er valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur komt met name de eerste dagen boven het langjarig gemiddelde uit.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 12 december tot en met Donderdag 19 december

Aanvankelijk grote (90%) kans op een wisselvallig weertype met soms veel wind en temperaturen rond normaal. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de dagelijkse neerslagkans af naar ca. 50% en neemt de kans op een wat kouder weertype iets toe.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn