Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend regen en eerst (natte) sneeuw, van het westen uit meest droog.

15 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen, in de noordoostelijke helft eerst (natte) sneeuw. In het noordoosten heeft zich een sneeuwdek gevormd en kan het de eerste helft van de ochtend nog glad zijn door sneeuwresten. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit overwegend droog maar blijft het bewolkt. Vanmiddag trekken enkele regenbuien over het land, waarna het van het westen uit opklaart. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 9°C in het zuiden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en soms krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is er weinig bewolking en koelt het landinwaarts af naar rond het vriespunt. Hier en daar kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Aan zee wordt het met een minimumtemperatuur rond 3°C minder koud. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en zwak tot matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige westenwind, in het Waddengebied kan de wind af en toe krachtig zijn.

Vrijdag overdag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C en de westelijke wind is overwegend matig. In het noordelijk kustgebied is de wind in de ochtend nog vrij krachtig.

Vooruitzichten

Perioden met zon en meest droog. Na het weekend tijdelijk meer bewolking en toenemende kans op neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 22 februari tot en met donderdag 01 maart

Een grote kans (80%) op een rustig, droog weertype met overdag temperaturen enkele graden boven nul en in de nachten meest lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn