Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend regen, vanmiddag af en toe zon en een enkele bui

26 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het regent vooral in het oosten. Van het westen uit klaart het geleidelijk op. Vanmiddag is er af en toe zon en een enkele bui. De maximumtemperatuur is ongeveer 7°C. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar matig boven land en krachtig langs de kust. In de avond draait de wind naar zuid.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en gaat het regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Woensdagochtend trekt de meeste regen noordwaarts weg en is er af en toe zon. In de loop van de middag gaat het opnieuw op veel plaatsen regenen. In de avond trekt de regen oostwaarts, maar drijven er enkele buien vanaf zee het land op. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is eerst zuidelijk, matig en wordt in de loop van de dag zwak en komt dan uit uiteenlopende richtingen. Aan de (zuid)westkust wordt de wind in de avond noordwestelijk, krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Wisselvallig met op vrijdag kans op (natte) sneeuw. In de nacht naar vrijdag en zaterdag kans op lichte vorst in de nacht. Komend weekeinde overgang naar zacht weer. Aan het begin van het nieuwe jaar zet zich weer een lichte daling in de temperatuur in.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 02 januari tot en met dinsdag 09 januari

Grote kans (ca. 70%) op een zacht en wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn