Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend verraderlijke gladheid, enkele (winterse) buien.

12 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt met enkele (winterse) buien, hierbij is in de kustprovincies kans op onweer. In de ochtend is het op veel plaatsen nog verraderlijk glad door bevriezing of sneeuwresten. In de loop van de middag en avond klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3°C en er staat een zwakke tot matige westelijke wind. Aan de kust is de wind noordwest en krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. maar neemt in de ochtend af naar matig tot vrij krachtig uit het westen. In de avond draait de wind naar zuidwest en wordt aan de kust (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht neemt de bewolking toe en aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het noordwesten tot -2°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de nacht wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en trekt er een regengebied van west naar oost over het land. Landinwaarts kan hierbij (natte) sneeuw vallen, maar deze gaat vrij snel over in regen. Later in de middag trekt een volgend regengebied vanuit het zuidwesten het land binnen. De maximumtemperatuur ligt in het westen rond 6°C en in het oosten rond 4°C. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig. Aan de kust neemt de wind toe naar hard of stormachtig, met daarbij kans op zware windstoten. In de avond draait de wind aan zee naar een noordwestelijke richting.

Vooruitzichten

Wisselvallig met van tijd tot tijd (winterse) buien, middagtemperaturen rond 5 graden. In de nachten soms temperaturen rond het vriespunt.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 19 december tot en met dinsdag 26 december

Grote kans (90%) op aanhoudend wisselvallig weer met maximumtemperaturen boven normaal. Slechts een kleine kans (10%) op een weertype met zowel overdag als ’s nachts vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn