Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanochtend wolkenvelden en lokaal lichte regen. Vanmiddag meer zon

25 mei 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen bewolkt, maar in het zuidoosten is er nog ruimte voor de zon. Vanochtend valt er vooral in het Noordoosten en (zuid)westen op een aantal plaatsen wat lichte regen. In de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Het is dan op veel plaatsen droog, maar in het zuiden is een enkele bui niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk overal uit noordwestelijke richtingen.

Komende nacht zijn er aanvankelijk brede opklaringen, maar de bewolking neemt vanuit het westen toe. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak en draait geleidelijk van west naar zuidwest.

Morgen  is er vrij veel bewolking maar in het zuiden is er ook ruimte voor de zon. Het is overdag meest droog. In de avond gaat het van het noordwesten uit regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Bewolkt en van tijd tot tijd regen of buien, maar ook af en toe zon. Temperaturen rond 15 graden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 01 juni tot en met zaterdag 08 juni

Grote kans (60%) op een rustig en droog weertype, met een onzekere temperatuurverwachting. De kans op een warm weertype is iets groter dan de kans op koeler dan normaal weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn