Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het Noorden opklaringen, later wisselend bewolkt en een enkele bui

28 september 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en vooral in het zuiden en zuidoosten kan er nog lichte regen vallen maar in het Noorden zijn al flinke opklaringen met de zon. In de loop van de dag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er zeer lokaal nog een bui overtrekken. Met temperaturen van 15 à 16°C is het een stuk frisser dan gisteren. De noordelijke wind neemt boven land toe naar matig en is langs de kust (vrij) krachtig 4 – 6 Bft.

Komende avond en nacht zijn er vooral in de noordwestelijke helft van het land vrij veel wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen. Het is op de meeste plaatsen droog, al zou er in het noordelijk kustgebied nog een enkele lichte bui van zee binnen kunnen drijven. De minimumtemperaturen lopen uiteen van van 3°C in het zuidoosten,met daar kans op vorst aan de grond tot 8°C langs de kust. De wind draait geleidelijk naar west en neemt af naar zwak tot matig, verder landinwaarts wordt de wind zwak en veranderlijk 2 – 3 Bft.

Morgen wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met een graad of 15 à 16°C verandert er weinig aan de temperatuur. De zwakke tot matige wind draait in de noordwestelijke helft naar een west- tot zuidwestelijke richting, in het zuiden en zuidoosten blijft de wind zwak en veranderlijk 2 – 4 Bft.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met soms wat regen of enkele buien, maar de hoeveelheden blijven beperkt met middagtemperatuur rond  rond normaal.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 05 oktober tot en met vrijdag 12 oktober

Licht Wisselvallig met iedere dag kans op neerslag. Grote  kans op maximumtemperaturen die iets onder normaal liggen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn