Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het westen regen en (onweers)buien, vanmiddag kans op stevig onweer

20 juli 2019 door Jannes Wiersema

Een gebied met regen en (onweers)buien ligt boven het westen en trekt gedurende de ochtend en middag oostwaarts. Bij deze buien bestaat een kleine kans op windstoten tot 60 km/uur. Het oosten van het land houdt het tot aan de middag meest droog. Vanmiddag is er in het hele land kans op enkele stevige onweersbuien, met name in de oostelijke helft mogelijk met hagel en windstoten rond 75 km/uur. Aan het einde van de middag en de eerste helft van de avond trekken de buien oostwaarts weg. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de ochtend en middag van zuid naar west tot zuidwest en is matig, aan de kust in de loop van de dag vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er vooral in het noorden een lichte bui voorkomen. Het koelt af naar een graad of 15 bij een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen  zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overal droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan de kust tot 26°C in het zuidoosten. De wind blijft matig en draait geleidelijk naar west.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en warm tot zeer warm weer met rond donderdag ook nachttemperaturen die op veel plaatsen (ruim) boven 20°C blijven. Vrijdag een kleine kans op een enkele onweersbui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 27 juli tot en met Zaterdag 03 augustus

Grote (80%) kans op overgang naar licht wisselvallig weer met temperaturen rond normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn