Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het Westen regen en zware windstoten.

21 september 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekt een Koufront van West naar Oost dit gaat gepaard met een zone met (buiige) regen. Daarna klaart het op en komen vooral in de noordelijke helft van het land buien voor, later op de dag ook met onweer en kans op hagel. Achter het koufront daalt temperatuur naar ca 16°C. De wind is eerst zuid tot zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard 4 – 7 Bft. De wind ruimt vanochtend naar zuidwest tot west en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de kust naar hard tot stormachtig 5 – 8 Bft. Vanochtend komen in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten voor, tot ongeveer 80 km/uur, in het Waddengebied tot ca. 95 km/uur. In de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af. In de avond trekt een gebied met actievere buien, soms met onweer en hagel, oostwaarts over Nederland. Bij deze buien komen in het westen lokaal zware windstoten van ongeveer 90 km/uur voor.

Komende nacht zijn er vooral aan de kust nog enkele buien. De minimumtemperatuur van 9°C in het noordoosten tot 13°C aan zee. De wind is west tot zuidwest en neemt af naar matig, aan de kust naar krachtig 4 – 6 Bft.

Morgen hebben we te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken en een enkle bui. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen en zuiden regenen. De middagtemperatuur is rond de 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig 5 – 2 Bft.

Vooruitzichten

Zondag met name in de Noorderlijke helft kans op veel regen regen en in de avond waarschijnlijk ook veel wind met vooral in de kustgebieden kans op zeer zware windstoten. Maandag eerst nog een bui, daarna droog met veel zon maar wel vrij koel voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 28 september tot en met vrijdag 05 oktober

 Vrij koel,met toenemende kans op regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new Weather map

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn