Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het zuidwesten bewolkt en perioden met regen,maar in het No eerst nog de zon

01 november 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend wordt de bewolking dikker en komen er van het zuidwesten uit perioden met regen en motregen. In het noordoosten zijn er eerst opklaringen en ligt het kwik aanvankelijk rond het vriespunt. De temperatuur loopt vanmiddag langzaam op naar 6°C in Groningen tot 11°C in Zeeland. In de avond loopt de temperatuur nog enkele graden op, ook zou het dan mistig kunnen worden. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Komende nacht is het bewolkt en valt er vrijwel voortdurend regen en motregen. In de tweede helft van de nacht wordt het in het zuidwesten wat droger. De temperatuur loopt verder op naar 10°C in het noordoosten tot 14°C in het zuiden. De wind is zuidelijk en matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt en kan er een enkele bui voorkomen. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en komen er alleen in het westelijk kustgebied nog enkele buien voor. Het wordt vrij zacht met maximumtemperaturen rond 14°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de middag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind hard en mogelijk enige tijd stormachtig, 7 tot 8 Bft, met daar zware windstoten rond 80 km/uur. In de tweede helft van de avond neemt de wind langzaam af.

Vooruitzichten

Wisselvallig, bewolkt en vrij zacht weer. In de loop van volgende week minder nat, wat meer ruimte voor de zon en temperaturen die dalen richting 10°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 08 november tot en met Vrijdag 15 november

60% kans op een droger weertype met kans op nachtvorst, 40% kans op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen rond de langjariggemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn