Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en af en toe regen of (natte) sneeuw.

03 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel bewolking en af en toe valt er lichte regen. In het noorden en noordoosten valt ook (natte) sneeuw met lokale gladheid als gevolg. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C, in het noordoosten tot lokaal 5°C in het westen. De zwakke tot matige wind is eerst meest zuidwestelijk. Van het noorden uit draait de wind naar noord tot noordoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Vanavond valt er in de zuidelijke helft eerst nog wat regen of (natte) sneeuw. Elders is het dan droog en zijn er enkele opklaringen. Later in de nacht kan het met name in het noordoosten soms licht sneeuwen. De minima lopen uiteen van -3°C in het oosten en zuidoosten tot iets boven nul in het noordelijk kustgebied. Door de (natte) sneeuw of bevriezing van natte weggedeelten komt er lokaal gladheid voor. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting.

Zondag overdag is er vrij veel bewolking en soms valt er (natte) sneeuw. De maxima liggen rond 2°C. De matige, langs de kust (vrij) krachtige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder.

Vooruitzichten

Koud en overwegend droog winterweer met zonnige perioden. De maximumtemperatuur ligt in de buurt van het vriespunt en ’s nachts en vroege ochtend gaat het licht tot matig vriezen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 10 februari tot en met zaterdag 17 februari

Grote kans (70%) op overgang naar een onbestendig winters weertype met maxima rond of iets onder het langjaargemiddelde waarden en minima rond de normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn