Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en buiige regen soms wat zon met name in het westen

19 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel bewolking en vooral in het oosten en zuidoosten van het land perioden met regen. In het noordwestelijk kustgebied komen enkele buien voor, mogelijk met onweer. In de middag trekt het gebied met regen naar Duitsland weg en en komen er enkele opklaringen. Er is dan lokaal nog wel kans op een bui. Het wordt ongeveer 14°C. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar zuidwest en is matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er opklaringen en velden met hoge bewolking. Het wordt nevelig en tijdens bredere opklaringen kan mist ontstaan. In het noordwestelijk kustgebied is er nog een enkele bui mogelijk. In het zuidoosten blijft het bewolkt en mogelijk gaat daar wat regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zwak tot matig, overwegend uit een zuidelijke richting.

Morgen lost de aanwezige mist  in de loop vd ochtend op. Verder is er tamelijk veel bewolking en in het zuidoosten valt er mogelijk al wat regen. In de loop van de middag breidt de bewolking en het regengebied zich uit over een groot deel van het land. In het noordwesten blijft het waarschijnlijk overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is eerst veranderlijk en zwak, later op de dag steekt er een zwakke tot matige noordoostenwind op.

Vooruitzichten

Overgang naar een overwegend droog weertype met af en toe zon en temperaturen (net) boven normaal. De neerslagkansen nemen af van 80% op maandag tot 20-30% in de dagen daarna.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 26 oktober tot en met Zaterdag 02 november

Geleidelijk toenemende kans op temperaturen rond of beneden normaal. De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk toe van 20-30% naar rond 40%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn