Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en lokaal lichte winterse neerslag.

04 februari 2018 door Jannes Wiersema

Er is in het algemeen veel bewolking en een gebied met lichte (natte) sneeuw trekt vanuit het noordoosten naar het zuiden. Door sneeuwval of door bevriezing van natte weggedeelten kan er in de ochtend lokale gladheid voorkomen. In de kustgebieden kan een enkele lichte regenbui van zee binnenkomen. De maxima liggen rond 2°C maar de matige, langs de kust (vrij) krachtige, noordoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het zwaar bewolkt, maar geleidelijk klaart het deels op. In het Waddengebied komen enkele buien voor, waaruit natte sneeuw valt. De minima lopen uiteen van -3°C in het zuidoosten tot +3°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige, aan zee eerst nog vrij krachtige noordoostenwind. In het noorden draait de wind naar oost.

Maandag overdag is er af en toe zon. Het blijft overal droog en het wordt ongeveer +3°C. De wind draait overal naar oost en is matig.

Vooruitzichten

Rustig, tamelijk koud en meest droog winterweer met zonnige perioden. De maximumtemperatuur ligt iets boven het vriespunt en ’s nachts en in de vroege ochtend wordt lichte tot matige vorst verwacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 11 februari tot en met zondag 18 februari

Grote kans (60%) op overgang naar een onbestendig winters weertype met maxima rond of iets onder de normaal en minima rond de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn