Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking met winterse neerslag en kans op gladheid

15 maart 2013 door Jannes Wiersema

Het warmtefront van een storing, verbonden met een depressie ten westen van de Britse Eilanden trekt vandaag over onze kust. De eerste neerslag viel deze ochtend als sneeuw, deze namiddag is dit nog wat regen of smeltende sneeuw. Aan de voorzijde van het koufront staat er vannacht en morgen een strakke zuidelijke stroming. Het koufront zelf wordt in de nacht van zaterdag op zondag verwacht. Maandag bevinden we ons in de kern van een depressie, daarna wordt vrij zachte onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

Vanavond en vannacht is er veel bewolking,met in het Oosten en Noordoosten lichte sneeuw,mogelijk ook wat ijsregen. Minima rond 3 °C. aan de westkust tot rond het vriespunt in het Oosten en Noordoosten. De wind is matig tot vrij krachtig  uit  Z. Matig tot goed zicht in sneeuw slecht zicht.

Morgenochtend zijn er enkele opklaringen. Nadien neemt de bewolking opnieuw toe, gevolgd door regen. Maxima rond 6°C. Harde wind (7) uit Z, tijdelijk krimpend naar ZZO en ’s avonds afnemend tot krachtig (6). Meestal matig zicht.

Zondag is het wisselend bewolkt met af en toe buien. Maxima rond 7°C. Vrij krachtige tot krachtige wind (5-6) uit Z, ruimend naar ZZW. Goed zicht, behalve tijdens de buien.

Maandag is het wederom meest bewolkt met regelmatig regen of buien. Maxima rond 7°C. Matige wind (3-4) uit ZZW, afnemend tot zwak à matig (2 à 3) uit veranderlijke richting. Goed zicht, behalve tijdens de neerslag.

Dinsdag is het bewolkt met enkele buien of wat regen. Maxima rond 6°C maar in het No enkele graden lager. Met in de nacht rond het vriespunt of een graadje nachtvorst. Matig zicht tijdens neerslag. De wind waait matig (4) uit NW.tot No.

Woensdag zijn er zonnige perioden, maar vallen er ook een aantal maartse buien. Maxima rond 6°C maar in het No enkele graden lager. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait matig (4) uit W tot ZW.In de nacht lichte vorst,vooral in het Noorden van het land.

Langetermijnverwachting van donderdag 21/03/13 tot maandag 25/03/13

Met een hogedrukgebied boven Groenland en Scandinavië en een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden, bevinden we ons op de grens tussen zachte en koude lucht. Het is wisselvallig met elke dag kans op regen of Maartse (winterse)buien. Maxima eerst rond 6, later rond 9°C. Minima eerst rond 3, later rond 5°C

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn