Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking ,soms hier en daar wat zon en enkele buien,mogelijk met onweer

13 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en vanochtend trekken enkele buien over het land, vooral over het zuiden en oosten. Lokaal is daarbij onweer mogelijk. Van het zuiden uit trekken ook enkele opklaringen ons land binnen. Later vanmiddag neemt van het westen uit de bewolking toe en vanavond gaat het in het westen regenen. Daar vooruit kunnen bovendien enkele stevige (onweers)buien ontstaan, mogelijk met windstoten van 60-70 km/uur. Plaatselijk kan in korte tijd veel regen vallen. In de loop van de avond trekt de regenzone van west naar oost over het land. In het Waddengebied wordt het vanmiddag ongeveer 18°C, terwijl het in het midden en zuiden 21 tot 24°C wordt. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht klaart het van het westen uit op en wordt het overwegend droog, alleen in het noorden kan er nog een bui voorkomen. In de tweede helft van de nacht neemt van het zuiden uit de bewolking weer toe en in Limburg kan wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee eerst nog vrij krachtig.

Morgen breidt de bewolking zich weer uit over het gehele land en gaat het van het zuiden uit op veel plaatsen enige tijd regenen. Ook trekken er in de middag enkele buien noordwaarts over het land. Hierbij is er een kleine kans op onweer. In de middag wordt het van het zuiden uit droog en breekt de zon soms door. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 16°C in het noorden tot circa 20°C in Limburg. De wind draait naar het oosten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Overdag temperaturen rond of iets boven normaal, ’s nachts temperaturen ruim boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 20 oktober tot en met Zondag 27 oktober

Geleidelijk afnemende neerslagkansen en temperaturen die dalen naar waardes iets onder normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn