Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking soms wat zon, zacht en tot in de avond droog.

02 februari 2017 door Jannes Wiersema

Er is vandaag vrij veel bewolking vandaag met slechts af en toe ruimte voor de zon wel is het droog. Met 8 graden op de Wadden tot lokaal 13 graden in het zuiden van het land is het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Normaal voor het begin februari is het  ’s middags 5-6 graden. De wind waait uit het zuiden to zuidoosten en is op de meeste plaatsen matig,bij open water is de wind veelal vrij krachtig, 5 Bft.

In de avond neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en later valt er wat regen.Komende nacht trekt de regen van zuidwest naar noordoost over het land. In de loop van de nacht komen opklaringen het land binnen en wordt het van het zuidwesten uit droog. Het koelt af naar omstreeks 6°C. De zuidelijke wind is meest matig en aan de kust vrij krachtig.

Morgen is het ook nog zacht met 9-12 graden. Er is veel bewolking en vooral in de ochtend kan lokaal wat (mot)regen vallen. De wind waait nog altijd uit het zuid(oost)en en is meest matig, op sommige plaatsen vrij krachtig.

Zaterdag krijgen we te maken met een lagedrukgebied. De precieze koers is onzeker, maar het wordt waarschijnlijk een overwegend bewolkte dag met regelmatig regen. Hierbij kan het stevig waaien en ligt de maximumtemperatuur rond 9 graden. Zondag staat er minder wind. Wel is er veel bewolking en is de kans op regen vrij groot. Het wordt 7-8 grade.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog vrij zacht met middagtemperaturen rond de 8°C en ’s nachts rond 0°C. Verder af en toe regen en vooral op zaterdag redelijk veel wind. Gedurende de periode neemt de temperatuur geleidelijk iets af en de temperaturen op meer normale waarden met een graad of 6 overdag en rond het vriespunt in de nachten.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 09 februari tot en met donderdag 16 februari

Kans (50-70%) op een overgang naar een rustiger en droger weertype met temperaturen iets onder normaal (30-50%).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn