Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking van het westen uit regen,in de middag buien

02 mei 2019 door Jannes Wiersema

In het noordoosten is het  bewolkt, elders zijn er opklaringen aanwezig. Van het westen uit neemt de bewolking verder toe en valt er regen. In de middag ontstaan er landinwaarts steeds meer buien. Met name in het oosten en zuidoosten is er een kleine kans op onweer. In de avond wordt het droger, maar er komen nog enkele lichte buien voor. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C aan de kust tot plaatselijk 17°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en neemt daarbij toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Lokaal kan er lichte regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minima liggen tussen 2°C in het noorden en 8°C in Zeeland. De wind komt uit richtingen tussen noordwest en noord en is matig, aan de noordkust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het zwaar bewolkt. Lokaal kan er lichte regen vallen. In de avond neemt de kans op perioden met regen in het zuidwesten toe, in het noorden kunnen er enkele buien vallen. De maxima komen uit tussen 9°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuiden. Dat is enkele graden lager dan normaal voor deze tijd van het jaar. Er staat een matige noordwestenwind. In de middag en avond neemt de wind in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Koel weer met vooral in het weekeinde een enkele bui.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 09 mei tot en met donderdag 16 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 80% met een vrij grote spreiding van de temperatuur rond normaal. Vanaf 12 mei waarschijnlijk droger en warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn