Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolkt,maar het No eerst flinke opklaringen.

15 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er vooral in het noorden opklaringen, elders is er al meer bewolking aanwezig en kan het vooral in het westen af en toe regenen. Van het zuiden uit raakt het overal bewolkt. Een regengebied bereikt het zuiden in de loop van de ochtend en trekt vervolgens over het midden en vooral het oosten van het land, waar het geruime tijd gaat regenen. Het westen houdt het vanmiddag meestentijds droog. In de loop van de avond trekt de regen naar het noordoosten, in het zuidwesten en westen is dan nog een bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 16°C, in het oosten wordt het lokaal nog 19°C. De wind draait naar het zuidwesten, is matig en neemt aan zee toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht regent het aanvankelijk nog in het uiterste noordoosten en komt er met name langs de westkust nog een enkele bui voor. Verder blijft het droog en klaart het op. In de loop van de nacht neemt de bewolking weer toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C langs de kust tot 9°C landinwaarts. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, mogelijk tijdelijk krachtig langs de kust.1

Morgenochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en gaat het regenen, in het noordoosten kan de zon eerst nog even te zien zijn. In de middag en avond is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust krachtig en langs de noordwestkust later tijdelijk hard, 7 Bft. De middagtemperatuur bedraagt ca. 15°C.

Vooruitzichten

Wisselvallig met middagtemperaturen rond normaal. In de loop van het weekend minder wisselvallig.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 22 oktober tot en met Dinsdag 29 oktober

De dagelijkse kans op neerslag neemt weer iets toe naar 50%. De temperatuur ligt waarschijnlijk in de buurt van het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn