Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewollking en in het noord(oost)en eerst af en toe (mot)regen.

23 oktober 2017 door Jannes Wiersema

In het noorden en oosten valt er vanochtend soms nog wat buiige regen. In de rest van het land blijft het tot ver in de middag overwegend droog en is er soms ruimte voor de zon. Aan het einde van de middag wordt er in het zuidwesten af en toe regen of motregen verwacht en de regen breidt zich vanavond naar het noordoosten uit. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat boven land een matige wind uit zuidwest tot west, aan de westkust en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind. Aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind gedurende de dag af naar matig tot vrij krachtig. Vanavond neemt de wind boven land af en draait dan naar zuidelijke richtingen.

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. De temperaturen lopen aan het begin van de nacht uiteen van 13°C in het zuidwesten tot 8°C in het noordoosten. In de loop van de nacht loopt de temperatuur langzaam iets op. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de kust af en toe mogelijk vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het bewolkt met af en toe regen of motregen. In de avond valt er vooral in de noordelijke helft regen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig boven land en krachtig tot hard aan zee.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking, van tijd tot tijd regen of een bui. Woensdag en donderdag kleinere kans op neerslag en vrij zacht. Vanaf vrijdag iets lagere maximumtemperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 30 oktober tot en met maandag 06 november

60% kans op aanhoudend onstandvastig weer met maxima enkele graden beneden de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn