Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind en van tijd tot tijd regen(buien)

08 december 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend begint op veel plaatsen met buiige regen. Later in de ochtend trekt de meeste neerslag naar Duitsland en volgen er enkele opklaringen. Aan het einde van de middag bereikt een gebied met buien het zuidwesten. Dit breidt zich in de avond over het hele land uit. Plaatselijk is er dan ook korrelhagel of onweer mogelijk. Het wordt ongeveer 9°C. De wind is eerst zuidwestelijk maar draait in de ochtend naar west en neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft met zware windstoten van 75-85 km/uur. In de loop van de middag draait de wind tijdelijk naar zuidwest en neemt dan ook iets af. Vanavond trekt de wind weer aan naar hard tot mogelijk stormachtig aan de westkust en (vrij) krachtig boven land. Ook landinwaarts is er dan kans op zware windstoten, met name in het zuiden en midden.

Komende nacht valt er op veel plaatsen buiige regen met lokaal onweer en/of korrelhagel. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De westenwind wordt in het noordoosten matig, elders vrij krachtig en boven het IJsselmeer en in de kustgebied krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee soms stormachtig, 8 Bft. Vooral aan de westkust kunnen nog steeds (zware) windstoten voorkomen tot rond 80 km/uur.

Zondagochtend trekt het gebied met buiige regen langzaam zuidwaarts en in de middag verlaat dit gebied het zuidoosten. Van het noorden uit wordt het droger en komen er opklaringen, maar enkele buien zijn nog de gehele dag mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait in de loop van de ochtend naar het noordwesten maar blijft landinwaarts matig tot vrij krachtig. Boven het IJsselmeer en het kustgebied is de wind krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Maandag nog buien. Daarna enkele dagen overwegend droog en rustig weer en zowel overdag als ’s nachts kouder. Later in de week toenemende kans op neerslag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 15 december tot en met zaterdag 22 december

Vanaf het weekeinde grote kans (70%) op een weertype met geregeld regen of buien en maximumtemperaturen op of iets boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn