Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind en zacht, van het westen uit buiige regen. Vrijdag kouder.

23 november 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden aanwezig, maar het is nog droog. Van het westen uit neemt de bewolking verder toe en vanaf de tweede helft van de ochtend valt er dan (buiige) regen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit weer droog en klaart het breed op. Met maxima van 12°C langs de noordwestkust tot 15°C in het zuidoosten is het zeer zacht. De wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de ochtend naar zuidwest. Boven land is de wind (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de ochtend komen er in het noordwestelijk kustgebied enige tijd zware windstoten voor van 75-85 km/uur. In de middag en avond neemt de zuidwestenwind geleidelijk weer in kracht af, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht raakt het van het zuidwesten uit weer bewolkt en gaat het regenen. De minima komen omstreeks 6°C uit. De zuidwestelijke wind wordt zwak tot matig en komt in de loop van de nacht uit veranderlijke richtingen.

Morgen wordt het in de tweede helft van de ochtend van het westen uit droger, maar het blijft de rest van de dag overwegend bewolkt met mogelijk nog af en toe nog lichte regen of een bui. Met een middagtemperatuur van 8°C wordt het beduidend minder zacht dan vandaag. De wind wordt westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekend wisselend bewolkt en enkele buien. Daarna meer bewolking en perioden met regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 30 november tot en met donderdag 07 december

Grote kans (80%) op temperaturen rond of net onder normaal met elke dag kans (40%) op wat regen of enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn