Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon en vrij warm, vooral in het zuiden een bui.

07 april 2019 door Jannes Wiersema

In het grootste deel van het land schijnt de zon. Het is eerst nog nevelig met enkele wolkenvelden in het zuidwesten en uiterste zuiden,met daar eerst nog een buienkans. In het uiterste zuiden neemt de bewolking later in de middag en avond opnieuw toe en is heel lokaal een bui mogelijk met onweer. De temperatuur loopt op veel plaatsen op naar 19 tot 21°C. Op de Wadden blijft de temperatuur bij een graad of 15 steken. De wind is overwegend matig uit oost tot noordoost.

Komende avond en nacht is het in de noordelijke helft vrijwel onbewolkt. Verder naar het zuiden zijn er ook enkele wolkenvelden en het blijft vrijwel overal droog. In het uiterste zuiden kan lokaal mist ontstaan. De minima lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot 9°C in Zeeland. De noordoostelijk wind is zwak tot matig.

Morgen neemt de bewolking in het zuiden toe. Daar is in de loop van de middag kans op een zeer lokale bui, waarbij onweer niet helemaal is uitgesloten. In de rest van het land is het tamelijk zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 19°C, maar vlak aan zee enkele graden lager. In het zuiden wordt de wind zwak en veranderlijk, elders blijft deze oost tot noordoost en meest matig.

Vooruitzichten

Geregeld zon, maar met name op dinsdag in het zuiden ook kans op een enkele bui. De maximumtemperatuur daalt vooral in het noorden en midden naar waarden onder het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 14 april tot en met zondag 21 april

Er is 60-70% kans op een overwegend droog weertype met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. Er is ook 30-40% kans op een wisselvallig en koel weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn