Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon, op woensdag vooral in het oosten wat meer bewolking.

23 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, maar van tijd tot tijd drijft er sluierbewolking over. Vooral in het oosten ontstaan vanmiddag stapelwolken, die vanavond weer oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 25°C plaatselijk in het oosten. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig. Daardoor koelt het in de loop van de middag van het westen uit af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar woensdag is het helder en blijft het droog. Het koelt het af naar ongeveer 8°C. De wind wordt zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Woensdag begint de dag met veel zon, maar in de loop van de ochtend ontstaat er vooral in het oosten bewolking. In het westen blijft het waarschijnlijk vrij zonnig. Het blijft droog en de middagtemperaturen liggen tussen 18°C in het noordelijk kustgebied en 24°C in het zuidoosten. De wind wordt in de loop van de dag matig uit een noordwestelijke richting.

Vooruitzichten

Droog en zeer warm. In het weekeinde zonnig en tropisch warm. In de loop van zondag en maandag een kleine kans op een (onweers)bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 30 mei tot en met dinsdag 06 juni

Geleidelijk meer bewolking en stijgende kans op neerslag. Ook neemt de kans op maxima rond 20°C geleidelijk toe naar 70% aan het einde van de EPS-periode.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn