Monday 6 February
Weerman Jannes Wiersema

Volop zon, morgen in het westen meer bewolking.

06 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuiden van het land. De zuidoostenwind is zwak tot matig en neemt gedurende de dag toe naar matig tot vrij krachtig en wordt bovendien erg vlagerig. In het uiterste noorden komt de wind aanvankelijk nog uit het zuid- tot zuidwesten.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht is er weinig bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten tot 6°C in het zuiden. De zuidoostenwind is overwegend matig.

Morgen overdag komt er in het westen van het land geleidelijk meer bewolking, elders heeft de zon de overhand. Het wordt zachter met maxima van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuidoosten van het land. De wind is overwegend matig en draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuid.

Vooruitzichten

Zaterdag zonnig en droog met middagtemperaturen ruim boven normaal. Daarna meer bewolking en vooral op dinsdag hogere neerslagkansen. De middagtemperaturen komen vanaf dinsdag iets lager uit, maar liggen nog steeds boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 13 april tot en met vrijdag 20 april

Grote kans (60-70%) op temperaturen rond of boven normaal en ongeveer 20-30% kans op regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 3 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn