Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het midden van het land (mot)regen

16 september 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt met vooral in een brede strook over het midden van het land valt af en toe regen. In het zuiden kan aanvankelijk zo nu en dan nog de zon doorbreken. In de middag wordt het van het noordwesten uit droger en volgen er enkele opklaringen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk nog 21°C in het zuidoosten. De meest noordwestenwind is zwak tot matig.

Komende nacht  zijn er opklaringen en blijft het overwegend droog. In de opklaringen zijn enkele mistbanken mogelijk. Het kwik daalt naar 10°C. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in de noordoostelijke helft enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden in het Waddengebied tot lokaal 20 graden in het zuiden van het land. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

Vooruitzichten

Overwegend droog, tot vrijdag ligt de temperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde, daarna oplopende temperatuur.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 23 september tot en met Maandag 30 september

Grote kans (ca. 60-70%) op een rustig en (vrij) droog weertype met geregeld zon. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond of iets boven het het langjarig gemiddelde. Zomerse temperaturen behoren vooral voor het zuiden van het land nog steeds tot de mogelijkheden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn