Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het noorden en oosten enkele buien. Morgen meer buien.

11 juli 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint bewolkt met enkele buien of wat buiige regen, vooral in de noordelijke helft. In het zuiden is het meest droog. In de loop van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dunner met vooral in het zuidwesten en zuiden enkele opklaringen. Er ontstaan dan stapelwolken die vooral verder landinwaarts kunnen uitgroeien tot enkele buien. In het oosten en noordoosten is onweer daarbij niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind is eerst zuidelijk, maar draait geleidelijk naar zuidwest tot west en is zwak, aan zee soms matig.

Komende nacht zijn er aanvankelijk enkele opklaringen. Met name in het noorden kunnen er gemakkelijk enkele mistbanken ontstaan. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het in het westen en noorden af en toe regenen. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak, aan de kust af en toe matig.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en valt er eerst plaatselijk regen. In de loop van de ochtend en ’s middags komen er steeds meer buien tot ontwikkeling. In de middag komen de zwaarste buien boven het oosten voor met kans op onweer en lokaal vrij veel neerslag. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De wind draait gedurende de dag naar west tot noordwest en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Zaterdag landinwaarts nog enkele buien. Vanaf zondag meest droog en aanvankelijk aan de koele kant.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 18 juli tot en met donderdag 25 juli

Er is een grote spreiding in de temperatuur rond normaal. De neerslagkans is vooral in het eerste deel van de periode dagelijks 40-50%, later iets lager.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn