Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het noordwesten eerst regen, later meest droog

21 oktober 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint op de meeste plaatsen grijs en in de westelijke helft regent of motregent het af en toe. In het zuidoosten is het nevelig en komt er eerst nog plaatselijk mist voor. In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit op de meeste plaatsen droog en breekt vooral in het zuiden en oosten af en toe de zon door. In de middag kan er vooral in het noorden en westen nog een lichte bui voorkomen, elders blijft het overwegend droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12°C in het noordwesten tot 16°C in het (zuid)oosten. De matige, aan de kust eerst vrij krachtige wind draait in de loop van de dag van noordoost naar zuidwest.

Komende nacht zijn er vooral in het westen enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens langdurige opklaringen kan er mist ontstaan. De minima komen uit op een graad of 9. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Morgen verdwijnt in de loop van de ochtend de eventuele mist. Er is veel bewolking maar af en toe zijn er ook opklaringen. Het blijft meest droog. De maxima komen uit op ongeveer 15°C. De zuidwesten wind is zwak tot matig, in de kustgebieden is de wind aanvankelijk west- tot noordwestelijk.

Vooruitzichten

Rustig en stabiel herfstweer bij temperaturen boven normaal. De dagelijkse neerslagkans ligt rond de 20% maar veel ruimte voor de zon is er waarschijnlijk niet. Bij weinig wind is er in de nachten kans op mist.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 28 oktober tot en met Maandag 04 november

80% kans op de voortzetting van het rustige en stabiele weertype maar dan wel met temperaturen duidelijk onder normaal voor de tijd van het jaar. 20% kans op een overgang naar een zachter maar ook wisselvalliger weertype met meer wind.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn