Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Vooral vandaag af en toe zon en op de meeste plaatsen droog.

12 oktober 2017 door Jannes Wiersema

De zon is vandaag van tijd tot tijd te zien, maar geregeld drijven er ook wolkenvelden over. Vanochtend is er vooral in het noorden nog een enkele lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur komt rond 16°C uit. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, eerst mogelijk nog hard. In de kustgebieden neemt de wind geleidelijk af, maar in het noordelijk kustgebied blijft de wind nog lange tijd krachtig. In de loop van de middag wordt de wind overal matig van kracht en in de avond draait de wind naar zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar vrijdag zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. In het uiterste zuidoosten kan in de loop van de nacht wat lichte motregen vallen, elders blijft het droog. Minima komen uit op 9°C in het noordoosten en 13°C aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vrijdag overdag is het bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. In de loop van de dag kan vooral in het zuidoosten de zon af en toe doorbreken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Droog en (vrij) warm met zonnige perioden. Halverwege volgende week toenemend wisselvallig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 19 oktober tot en met donderdag 26 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen die dalen van bovennormale naar normale waarden voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 60% en tegen het einde van volgende week is er een kans (20-30%) op veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn