Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vrij koud en buien, oook af en toe zon.

26 april 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er opklaringen en vallen er vooral in het westen een aantal buien, mogelijk met hagel en onweer. In de loop van de ochtend en in de middag breiden de buien zich verder over het land uit. Daarbij neemt de kans op onweer en hagel toe. Toch is ook de zon af en toe te zien. Na een koude start met temperaturen rond het vriespunt wordt het ’s middags ongeveer 11°C. Er waait een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige noordwestenwind. Landinwaarts is de wind eerst nog zwak en veranderlijk.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Vanavond en in de nacht naar donderdag beperkt de buienkans zich tot de kustgebieden en klaart het landinwaarts breed op. Opnieuw wordt het een koude nacht met minima van -1°C in het oosten tot 4°C aan zee. De wind wordt landinwaarts zwak, aan zee blijft een matige noordwestelijke wind staan.

Donderdag overdag drijven er van het noordwesten uit wolkenvelden over het land en vallen er verspreid over het land weer enkele regenbuien. In de avond bereikt een regengebied het noordwesten en deze regen breidt zich in de loop van de avond over de noordelijke helft van het land uit. Met een maximumtemperatuur van rond 10°C wordt het een koude Koningsdag. De wind is westelijk en matig, in de avond in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Van tijd tot tijd regen of buien, maar ook af en toe zon. In het weekeinde overwegend droog. De middagtemperaturen lopen op naar de normale waarden voor de tijd van het jaar, op zondag waarschijnlijk tijdelijk wat warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 03 mei tot en met woensdag 10 mei

Afnemende neerslagkans (naar 30%), maar onzekere temperatuurverwachting. Meest waarschijnlijk (70% kans) komen de maxima uit rond de langjariggemiddelde temperatuur. De kans op een droog en warm weertype met temperaturen rond 20 graden bedraagt 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn