Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt langzaam oostwaarts en wordt woensdag met de kern boven het zuiden van Noorwegen verwacht. Dit hoog zorgt in onze omgeving voor een noordwestelijke stroming. In deze stroming is een zwak frontaal systeem aanwezig dat parallel in de stroming over de Noordzee zuidwaarts trekt. Het front is in de gebruikelijke parameters slecht herkenbaar en kenmerkt zich vooral door meer vocht in de grenslaag. Pas dinsdagavond, wanneer de stroming ruimt naar meer noordoost kan drogere lucht ons land bereiken.
Er is tamelijk veel bewolking waaruit af en toe lichte regen of motregen valt. In de avond trekken vanuit het noordoosten opklaringen het land binnen en wordt het overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17 graden en de zwakke tot matige wind waait uit een overwegend noordwestelijke richting.
Uit de SC-bewolking soms lichte regen of motregen tgv coalescentie. In de loop van de dag daalt de subsidentie van het noorden uit, waardoor de neerslagkansen geleidelijk zullen afnemen. Woensdag droog.
In de nacht naar woensdag klaart het op steeds meer plaatsen op en kan er lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 9 graden. De wind wordt noordoostelijk, maar blijft zwak tot matig.
Woensdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De temperatuur loopt in de middag op tot 18 of 19 graden. De wind wordt oostelijk, zwak tot matig
Een hoogterug ligt aan het begin van de periode boven het zuiden van Scandinavie, terwijl een hoogtelaag zich boven het oosten van Europa bevindt. De hoogterug beweegt oostwaarts en komt in het weekend boven Rusland terecht, terwijl het hoogtelaag op vrijdag retrograad over ons heen beweegt en dan op zaterdag samensmelt met een hoogtetrog die dan vanaf de Atlantische Oceaan boven de Britse Eilanden arriveert. Daarna cyclonaliteit invloed op ons weer, in de loop van de nieuwe week toont de operationele run een hoogtelaag dat vanaf Groenland via de Britse Eilanden naar Scandinavie trekt. In het grondpatroon zien we aan het begin van de periode een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavie. Dit zorgt bij ons dan voor een oostelijke stroming. Het centrum van dit hoog verplaatst zich geleidelijk oostwaarts en komt in het weekend boven Rusland te liggen. Vanaf de Atlantische Oceaan nadert een frontaal systeem op vrijdag de Britse Eilanden.Hierin ontstaat dan een laag. Op zaterdag zorgt dit voor de passage van tong van warme lucht, waarin de buiigheid toeneemt. Hierna ligt de weg open voor storingen vanuit het westen.
De eerste dagen rustig en droog nazomer weer met temperaturen rond 20 graden. In het weekend een overgang naar wisselvallig weer.
dinsdag 15 september tot en met dinsdag 22 september Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.