Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en een enkele bui

25 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel bewolking en vanochtend komt er vooral in het westen en noorden een enkele bui voor. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog, maar in het uiterste noordwesten kan er later ook lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en neemt langs de kust toe naar krachtig. In de avond neemt de wind langs de kust toe naar hard, 7 Bft.

Komende nacht zijn er met name in het noordwesten wolkenvelden aanwezig en kan er lichte regen vallen. Elders zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de noordwestkust kan de wind stormachtig zijn met kans op zware windstoten rond 80 km/uur.

Morgen blijft het noordwesten de meeste bewolking houden met mogelijk ook lichte regen. Elders is het droog en is met name in het zuidoosten de zon te zien. In de avond breidt een gebied met regen boven de Noordzee zich uit over het land. Met maximumtemperaturen van 16°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten wordt het opnieuw zacht. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten

In de nacht naar zondag perioden met regen, vanaf zondag overdag overwegend droog met geregeld zon. Wel wordt het beduidend koeler met maxima rond 11°C. Halverwege volgende week is er kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. Later in de week wordt het weer wisselvalliger met meer wind en regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 01 november tot en met Vrijdag 08 november

Waarschijnlijk een wisselvallig weertype (ca. 60% kans) met temperaturen rond of iets boven normaal. Daarnaast is er een ca. 40% kans op een rustiger en kouder weertype met kans op lichte vorst in de nacht en ochtend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn