Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en plaatselijk (mot)regen.

24 januari 2014 door Jannes Wiersema

25Vandaag hebben we een  2deling in het weer,met ZO/O wind in Groningen en Westenwind in Zeeland. Gisteren viel in 99,8 % van Nederland regen,maar in het uiterse NO van Groningen viel sneeuw  met een 0,5 tot ca 1,0 cm. De afgelopen nacht heeft het in het alleen gevroren in Groningen. Nieuw beerta en Roodeschool hadden – 1,5 graden als laagste temperatuur.

Vandaag grote verschillen in een klein land het is het op veel plaatsen bewolkt en valt er lokaal wat lichte regen. In het noordoosten en oosten is het bovendien nevelig. Vooral in het zuiden van het land komen er ook opklaringen voor. De maximumtemperaturen variëren van rond nul in het noordoosten tot +7 graden in het zuidwesten van het land. De zwakke tot matige wind is in het noordoosten van het land oostelijk, elders west tot noordwest. Van het noorden uit wordt de wind op steeds meer plaatsen oostelijk.

Komende nacht blijft er in het algemeen veel bewolking aanwezig. Slechts op een enkele plaats kan het even opklaren en mogelijk ontstaat er plaatselijk mist. Het blijft droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van – 4 graden in het noordoosten van het land tot + 2 in het zuidwesten. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, in het waddengebied geleidelijk vrij krachtig.

Zaterdag overdag is het bewolkt en blijft het droog. De temperatuur loopt in de middag uiteen van 0 graden in het noordoosten tot 5 in het zuidwesten. In de avond gaat het van het westen uit regenen, later op de avond zou er in het oosten van het land ook sneeuw kunnen vallen. De zuidoostenwind neemt toe tot matig, in de kustgebieden tot (vrij) krachtig. In de avond draait de wind in het zuidwesten van het land naar noordwest en wordt daarbij aan zee hard tot stormachtig. Bovendien zijn er dan zware windstoten mogelijk tot ca. 85 km/uur.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en van tijd tot tijd regen, vooral in het noordoosten ook kans op sneeuw. Overdag ligt de temperatuur rond 5 graden, in de nacht rond het vriespunt. In het noordoosten is het beduidend kouder. Vanaf halverwege volgende week wordt het in het hele land beduidend kouder met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390541923043

Temperatuur

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn