Monday 4 December
Weerman Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en van het noordwesten uit af en toe motregen.

17 december 2013 door Jannes Wiersema

25Een frontale zone ligt van Amsterdam naar Groningen en trekt slechts langzaam zuidoostwaarts omdat het front aan golfvorming onderhevig is. Het front stagneert min of meer boven de Grote Rivieren en wordt daarna geleidelijk weer “opgetild” als warmtefront en verlaat in de nacht naar woensdag de Wadden. Ook woensdag blijft het front boven het land golven, maar wordt geleidelijk diffuser. Een actiever warmtefront behorend bij een uitdiepend laag boven de Atl. Oceaan bereikt aan het einde van de periode de westelijke Noordzee.

Vandaag is het bewolkt en kan er met name in het westen, midden en noorden van het land af en toe lichte regen of motregen vallen. In het zuidoosten en oosten van het land is het droog en in Limburg is de zon soms te zien. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden, in het zuidoosten enkele graden hoger. In het westen en noorden van het land wordt de wind matig uit een noordoostelijke richting. In de zuidoostelijke helft blijft de wind zuidwestelijk. In de loop van de avond wordt de wind geleidelijk overal zuidoostelijk.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en in het uiterste noorden van het land valt er af en toe lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden. Er staat een matige zuidoostenwind, aan het eind van de nacht draait de wind naar zuid.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt en kan er af en toe wat regen vallen. In de loop van de middag komen er van het zuidwesten uit opklaringen het land binnen. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Lagedruk bij IJsland en hogedruk bij de Azoren zorgt voor een westcirculatie gedurende de gehele operationele run-tijd. In deze stroming ontstaan een aantal sterk uitdiepende randstoringen welke veelal via Schotland naar de Noorse Zee trekken. Deze operationele run laat tijdens de kerst een laag wat zuidelijker trekken nabij onze omgeving.

Vooruitzichten

Wisselvallig en zacht.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 24 december tot en met dinsdag 31 december

Grote kans op aanhoudend wisselvallig en zacht weer met van tijd tot tijd veel wind.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1387258224241

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn