Monday 6 February
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig en droog.

25 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het overwegend zonnig. Wel komt er dunne sluierbewolking voor. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 10°C in het noordelijk kustgebied en 15°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig, vanmiddag mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het is droog. Het wordt landinwaarts op veel plaatsen nevelig en met name in het(noord-)oosten is er kans op mistbanken. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van 2°C in het noordoosten tot 5°C aan zee. De wind is overwegend noordoostelijk en zwak tot matig, langs de westkust mogelijk vrij krachtig.

Ook morgen is een droge dag, met naast zon ook (sluier)bewolking. In het noordelijk kustgebied kan dikkere bewolking de overhand krijgen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 10°C op de Wadden en 15°C plaatselijk in het zuiden. De wind blijft meest noordoost en zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zacht tot zeer zacht en meest droog voorjaarsweer. Aan het eind van de week regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 01 april tot en met zaterdag 08 april

60% kans op een snelle overgang naar droog weer met temperaturen boven normaal, 40% kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

 1 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn