Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig en droog.

14 mei 2019 door Jannes Wiersema

Het is vandaag droog en op wat sluierbewolking na is het zonnig. Aanvankelijk komt er lokaal wat ondiepe mist voor. De middagtemperaturen komen uit tussen 12°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit het noordoosten en neemt toe naar meest matig. Langs de kust kan de wind in de middag tijdelijk noordwest worden.

Komende nacht is het helder en droog. Het koelt af naar 7°C aan zee tot ca. 3°C landinwaarts. De noordoostenwind is zwak tot lokaal matig.

Morgen overdag zijn er opnieuw zonnige perioden. Mogelijk komt er in het oosten meer bewolking voor. Het kwik loopt op naar 12°C op de Wadden tot 18°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is overwegend matig, langs de kust kan de wind in de middag wederom noordwest worden.

Vooruitzichten

Vanaf donderdag toenemende kans op regen(buien), het eerst in het noordoosten en oosten. Vooral in het weekend mogelijk ook enkele onweersbuien. De middagtemperaturen liggen onder het langjarig gemiddelde, maar in het weekend net boven normaal met meer dan 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 21 mei tot en met dinsdag 28 mei

Half tot zwaar bewolkt en aanvankelijk kans op een regen(bui). De middagtemperaturen liggen net boven normaal, maar vanaf het einde van volgende week is de kans 40-50% dat het afkoelt naar waardes rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn