Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig, morgen in het zuidoosten tropisch warm.

22 juni 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen zonnig. In de loop van de dag ontstaan er meer stapelwolken en soms drijft er dunne sluierbewolking over. Vanavond lossen de stapelwolken op. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van rond 19°C aan de noordkust tot lokaal 25°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind. Vanmiddag draait de wind aan de noordkust en op de westelijke stranden naar een noordelijke richting en wordt dan af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is er alleen wat sluierbewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 15°C langs de zuidwestkust. De oost- tot noordoostenwind neemt af naar zwak tot matig.

Morgen overdag is het vrij zonnig, al komt er in de loop van de dag van het zuidwesten uit wat meer sluierbewolking. Het blijft droog. Het wordt duidelijk warmer dan vandaag, met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 25°C in het noordelijk kustgebied tot ongeveer 30°C in het zuid(oost)en. De overwegend oostelijke wind is zwak tot matig, vlak aan zee draait de wind naar een noordelijke richting en kan daar voor verkoeling zorgen.

Vooruitzichten

Zonnig en op de meeste plaatsen tropisch warm. In het zuidoosten en oosten dinsdag en woensdag mogelijk maxima boven de 35°C. Daarna met name in de noordwestelijke helft lagere temperaturen, maar in het zuidoosten mogelijk (50-60% kans) aanhoudend tropisch warm. De buienkans is erg klein.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 29 juni tot en met zaterdag 06 juli

Geleidelijk dalende temperaturen, maar in de zuidoostelijke helft is de kans vrij groot (50-60%) dat de maxima tot en met het weekeinde van 29/30 juni tussen 25 en 30°C blijven liggen. De dagelijkse kans op neerslag neemt toe naar 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn