Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig,maar in het NW ook wolkenvelden

11 april 2019 door Jannes Wiersema

Het is helder. In het noorden van het land zijn ook enkele wolkenvelden aanwezig. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het zuidwestelijk kustgebied tot -2°C plaatselijk in het noordoosten. De noord- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vanochtend is het zonnig, alleen in het noorden en oosten zijn er enkele wolkenvelden aanwezig. In de loop van de middag neemt de bewolking van het noordoosten uit toe, landinwaarts ontstaan stapelwolken. In het zuiden en zuidwesten blijft het nagenoeg onbewolkt. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C in het Waddengebied en 13°C plaatselijk in het zuiden. De wind is noordoostelijk en overwegend matig.

In de nacht van donderdag naar vrijdag is er weinig bewolking in het zuiden en zijn er wolkenvelden in het noorden en oosten. Het koelt af naar een graad of 2 in het zuidwesten tot -2°C in het noordoosten. De noordoosten wind is zwak tot matig, aan de kust soms vrij krachtig.

Vrijdag overdag zijn er wolkenvelden in het noorden en noordoosten met kans op een enkele bui. In het zuidwesten is zijn er perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De noordoostenwind is meest matig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en op vrijdag en zaterdag kleine kans op neerslag. Het is te koud voor de tijd van het jaar met kans op vorst aan de grond, op sommige plaatsen lichte vorst en maxima die de eerste dagen niet boven de 10°C uitkomen. Na het weekeinde vindt een omslag plaats wordt het met 14-16°C weer beduidend warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 18 april tot en met donderdag 25 april

Vanaf donderdag wordt het iets wisselvalliger met ca 50% kans op neerslag met temperaturen die tijdelijk oplopen naar waarden ruim boven het langjarig gemiddelde. Tegen het einde van de periode komen de waardes geleidelijk rond normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn