Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vrijwel overal onbewolkt, in het zuid(oost)en vanochtend bewolkt.

07 februari 2018 door Jannes Wiersema

Het is vrijwel overal onbewolkt, alleen in het zuiden en zuidoosten zijn vanochtend wolkenvelden aanwezig. In de loop van de dag neemt de bewolking in de kustprovincies toe. Neerslag wordt daar niet of nauwelijks uit verwacht. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is overwegend zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar donderdag komen er enkele wolkenvelden voor. Het blijft waarschijnlijk droog. De temperaturen dalen in de kustprovincies tot enkele graden onder het vriespunt, in het uiterste zuidoosten tot -8°C. De wind is veranderlijk en zwak, in het noorden wordt de wind west- tot zuidwestelijk en zwak tot matig.

Donderdag overdag zijn er zonnige perioden, het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 4°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in de loop van de dag neemt de wind aan zee toe naar matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Een geleidelijke overgang naar een wisselvallig weertype met meer wind en geregeld neerslag, met soms een winters karakter. De maxima blijven iets onder het langjarig gemiddelde liggen, met in de nachten en ochtenden lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 14 februari tot en met woensdag 21 februari

Aanhoudend wisselvallig met maxima die oplopen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Grote kans (70-80%) op minima boven het vriespunt. De kans op winterse neerslag neemt af.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn