Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Vrijwel overal zonnig en warm.

26 mei 2017 door Jannes Wiersema

De zon schijnt vandaag volop. In het uiterste noordoosten is nog bewolking en lokaal ook mist aanwezig, deze zullen snel oplossen. Het Waddengebied blijft echter gevoelig voor bewolking en mogelijk ook mist. In het binnenland wordt het warm met middagtemperaturen rond 27°C. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur steken op 20°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig en wordt in de middag in de kustgebieden mogelijk even vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Gedurende de nacht naar zaterdag is het helder maar in het uiterste noordoosten is opnieuw kans op lage bewolking en lokaal mist. Het koelt niet veel verder af dan tot 14°C. De wind is oostelijk en zwak tot matig.

Zaterdag overdag wordt het opnieuw zonnig en warm tot zeer warm. De middagtemperatuur bereikt op veel plaatsen een tropische 30°C. Tegen de avond neemt in het zuidwesten de bewolking toe en zou daar een enkele (onweers)bui kunnen ontstaan. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Zondag en maandag warm en mogelijk een (onweers)bui. Vanaf dinsdag minder warm en licht wisselvallig, woensdag waarschijnlijk droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 02 juni tot en met vrijdag 09 juni

Licht wisselvallig en een grote kans op temperaturen rondom of iets boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn