Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Warm en droog met zonnige perioden.

07 april 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag zonnige perioden maar vooral in het westen van tijd tot tijd ook vrij veel sluierwolken. Het blijft overal droog. Met maxima van 15°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuidoosten van het land wordt het zacht voor de tijd van het jaar. De wind is overwegend matig en draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuid. Langs de kust kan de wind in de loop van de middag tijdelijk van zee gaan waaien en mogelijk koelt het daar dan enkele graden af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen, maar er trekken ook velden hogere bewolking over. Hier en daar kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6°C in het noordoosten en 9°C in het zuiden. De zwakke wind komt uit een zuidoostelijke richting.

Zondag overdag zijn er naast perioden met zon ook wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt nog iets verder op met landinwaarts 20°C tot lokaal 23°C in het zuidoosten. In de middag steekt in de kustgebieden een zeewind op en wordt het waarschijnlijk niet warmer dan maximaal 15°C. Landinwaarts is de wind zuidoostelijk en zwak tot matig, in de avond draait de wind naar het noorden.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en aanvankelijk overwegend droog. In de loop van volgende week neemt de kans op een enkele regen- en onweersbui toe. De temperaturen liggen zowel in de nacht als overdag ruim boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 14 april tot en met zaterdag 21 april

De kans op temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af tot 70%. Elke dag is er ongeveer 30% kans op neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn