Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Warm en droog zomerweer

03 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, droog en zeer warm met landinwaarts op veel plaatsen tropische temperaturen van 30°C tot lokaal 35°C in het zuidoosten. Langs de kust ligt de maximumtemperatuur rond 26°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Vannacht is het nagenoeg onbewolkt. In het westen en noorden kan er plaatselijk een mistbank vormen. Bij een zwakke noordelijke wind koelt het niet verder af dan ongeveer 18°C.

Zaterdag is het vrij zonnig, al ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts wel stapelwolken. In het noorden drijven vooral in de ochtend ook enkele wolkenvelden van zee binnen waar mogelijk plaatselijk wat lichte regen uit kan vallen. Elders blijft het waarschijnlijk overal droog. De temperatuur varieert van 25°C aan zee tot lokaal 32°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en vooral in het oosten en zuiden tropisch warm, dinsdag en woensdag zelfs in een groot deel van het land. Donderdag kans op regen of een (onweers)bui en duidelijk minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 10 augustus tot en met vrijdag 17 augustus

40% kans op het aanhouden van het droge, warme en zonnige weertype, 40% kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal en 20% kans op een duidelijk koeler en wisselvalliger weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn