Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Warm en vrij zonnig,maar het uiterse noorden ook wolkenvelden.

17 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog ten zuiden van Ierland heeft een uitloper richting de centrale Noordzee. Het hoog verplaatst zich langzaam richting Engeland. De uitloper blijft nagenoeg op zijn plek. De stroming wordt deels thermisch bepaald. De aangevoerde lucht is vrij vochtig, maar droogt overdag boven land uit door convectieve menging.

Vandaag is er tamelijk veel zon, maar deze wordt wel afgeschermd door hoge bewolking. De maximumtemperatuur ligt tussen 25 en 28 graden. Alleen op de Wadden is er vrij hardnekkige laaghangende bewolking aanwezig en ligt de temperatuur beduidend lager. Er staat een zwakke noordelijke wind.

BEWOLKING:

Velden Ci, door dikterug. Verder momenteel een ST gebied noord van de Wadden. Volgens Harm, en in mindere mate Hirlam, moet dit zich gaan uitbreiden over de Noordzee en met name in de nacht naar donderdag het noorden van het land oplopen en dan donderdag overdag boven land door dagelijkse gang weer oplossen. Overigens zeer lokaal nog vorming van Cu.

In de nacht naar donderdag is er opnieuw wat lage bewolking of mist mogelijk. De kans daarop is het grootst in de noordelijke helft van het land. De minima lopen uiteen van een graad of 12 in het noorden tot 16 in het zuiden. Er staat een zwakke noordoostelijke wind.

Ook donderdag verloopt zonnig en warm. Het kwik varieert van een graad of 21 op de Wadden tot 28 in het zuidoosten. Het Waddengebied blijft ook dan gevoelig voor laaghangende bewolking. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. (Bron: KNMI)

Bij aanvang van de periode is er sprake van een hoogterug met de as rond 05W. In de loop van de aandachtsperiode schuift de rug-as geleidelijk naar het oosten en situeert zich nabij onze omgeving. Aan de grond zien we een hoog boven de Noordzee gedurende de eerste dagen van de operationele run. In de nieuwe week laat de operationele run het hoog afbouwen en komt het aandachtsgebied terecht in een vlakke luchtdrukverdeling.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en warm.

het weer

woensdag 24 juli tot en met woensdag 31 juli

Ongeveer 60% op voortzetting van het droge en zomerse weer. 40% kans op een overgang naar een wat koeler en wisselvalliger weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn