Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Warm zomerweer, vooral dinsdag kans op een (onweers-)bui.

30 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar er is veel ruimte voor de zon. In het westen is de bewolking het dikst en op een enkele plek kan daar wat lichte regen voor komen. In de middag ontstaan er stapelwolken en in de avond is in het zuidwesten en westen een (onweers)bui niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26°C langs de kust tot lokaal 32°C in het oosten. De wind is zuid tot zuidwest en is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er in het westen veel bewolking en is er kans op een enkele bui, mogelijk ook met onweer. In de oosten is het droog en zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is zwak en komen uit uiteenlopende richtingen.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking en vooral in het westen is er kans op een (onweers)bui. In de loop van de dag ontstaan er meer buien, die noordoostwaarts over het land trekken. Dit kunnen vooral in het noorden en oosten stevige buien zijn met onweer, hagel en windstoten. Vanuit het zuidwesten wordt het in de middag droog en klaart het opnieuw op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C langs de westkust tot lokaal 31°C in het oosten van het land. In de ochtend is de wind zuid- tot zuidwest en is matig, in de middag draait de wind naar west.

Vooruitzichten

Zomers warm. Dinsdag en woensdag nog kans op een (onweers-)bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 06 augustus tot en met maandag 13 augustus

Grote kans (80%) op een rustig en droog weertype met temperaturen boven normaal. Later in de periode wordt de temperatuurverwachting onzeker.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn